4WebHelp
 FAQ  •  Search  •  User Groups  •  Forum Admins  •  Smilies List  •  Statistics  •  Rules   •  Login   •  Register
Toggle Navigation Menu

 ? is displayed on certain character/symbols
Post New TopicReply to Topic
View Previous Topic Print this topic View Next Topic
Author Message
SteveW
Junior WebHelper
Junior WebHelper


Joined: 07 Apr 2004
Posts: 3

PostPosted: Wed Apr 07, 2004 11:06 am (13 years, 8 months ago) Reply with QuoteBack to Top

Hi,

I have just moved to apache 2.0.48 and i have php 4.3.4, when i try to display the character or " or ' (and many others) they are replaced with the character '?'.

I presumed this was a problem with php, but i tryed a simple html file and it also came up with the same problem.

I have tried:

<?
header("Content-Type: text/html; charset=UTF-8");
echo " this is a pound";
?>

Its displays: this is a ? pound

I have been told " apache 2.0 httpd.conf file comes with default charset being set to iso-8859-1 which is bad! that charset can't deal with many things" And to use utf-8 instead. I look at the config file and both charsets are in there. Should i remove the iso-8859-1 or is there another main problem?

any help would be really appreciated.
OfflineView User's ProfileFind all posts by SteveWSend Personal Message
Robert Wellock
WebHelper
WebHelper


Joined: 18 Jan 2002
Posts: 61
Location: Yorkshire - UK

PostPosted: Wed Apr 07, 2004 1:29 pm (13 years, 8 months ago) Reply with QuoteBack to Top

You mean you get a replaced character that looks like black-diamond with
a question mark within it?

For an example look for 'Replacement characters' here: http://www.unicode.org/charts/PDF/UFFF0.pdf

If so try &pound;

________________________________
};-) http://www.xhtmlcoder.com/
OfflineView User's ProfileFind all posts by Robert WellockSend Personal MessageVisit Poster's Website
adam
Forum Moderator & Developer



Joined: 26 Jul 2002
Posts: 704
Location: UK

PostPosted: Wed Apr 07, 2004 3:29 pm (13 years, 8 months ago) Reply with QuoteBack to Top

SteveW, please do not post the same thing in more than one forum. I've removed the other two posts.

________________________________
It's turtles all the way down...
OfflineView User's ProfileFind all posts by adamSend Personal MessageVisit Poster's Website
Ben
Senior WebHelper
Senior WebHelper


Joined: 08 Jan 2002
Posts: 431
Location: Liverpool - UK

PostPosted: Thu Apr 08, 2004 11:52 am (13 years, 8 months ago) Reply with QuoteBack to Top

Yep, remove it from httpd.conf and all will be well, annoyed the hell out of me too for a while.

________________________________
Ben Scott

Red and White Kop
OfflineView User's ProfileFind all posts by BenSend Personal MessageSend emailVisit Poster's Website
Display posts from previous:      
Post New TopicReply to Topic
View Previous Topic Print this topic View Next Topic


 Jump to:   




You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.


Page generation time: 0.048334 seconds :: 17 queries executed :: All Times are GMT
Powered by phpBB 2.0 © 2001, 2002 phpBB Group :: Based on an FI Theme