4WebHelp
 FAQ  •  Search  •  User Groups  •  Forum Admins  •  Smilies List  •  Statistics  •  Rules   •  Login   •  Register
Toggle Navigation Menu

 SQL Error : 1146
Post New TopicReply to Topic
View Previous Topic Print this topic View Next Topic
Author Message
domuk
WebHelper
WebHelper


Joined: 15 Jan 2004
Posts: 91

PostPosted: Thu Mar 11, 2004 6:22 pm (13 years, 9 months ago) Reply with QuoteBack to Top

Hi all,

I have just started working with the PHPBB forum and it has been working for aprox 3 weeks, when i tried to access it today and the following message came up.

I have cleared my temp internet folders and was wondering if this was anything to do with it or could my sql database be down on the server?


Code:
phpBB : Critical Error

Could not query config information

DEBUG MODE

SQL Error : 1146 Table 'number.phpbb_config' doesn't exist

SELECT * FROM phpbb_config

Line : 166



Your help is always appreciated,
Dom..


Last edited by domuk on Sun Apr 11, 2004 7:55 am, edited 1 time in total
OfflineView User's ProfileFind all posts by domukSend Personal Message
Daniel
Team Member



Joined: 06 Jan 2002
Posts: 2564

PostPosted: Thu Mar 11, 2004 6:28 pm (13 years, 9 months ago) Reply with QuoteBack to Top

I would contact your host. The error means that the "phpbb_config" table in the "oebfoiyx2e16" database doesn't exist (anymore).

________________________________
Image
OfflineView User's ProfileFind all posts by DanielSend Personal Message
domuk
WebHelper
WebHelper


Joined: 15 Jan 2004
Posts: 91

PostPosted: Thu Mar 11, 2004 6:51 pm (13 years, 9 months ago) Reply with QuoteBack to Top

Thanks Daniel,

I seem to recall that you were and are an expert in PHPBB....

I have not touched the site in weeks, therefore how could this happen and more to the point what can i do about it?

Thanks again,

Dom..

(Ps i went with 34sp.com for hosting and i think they are very good so far, so thanks for all your advice on that also.. Wink )
OfflineView User's ProfileFind all posts by domukSend Personal Message
Daniel
Team Member



Joined: 06 Jan 2002
Posts: 2564

PostPosted: Thu Mar 11, 2004 7:56 pm (13 years, 9 months ago) Reply with QuoteBack to Top

Login to Plesk, go into PhpMyAdmin (http://www.4webhelp.net/faqs/read/49/) and see if the table(s) is/are still there.

________________________________
Image
OfflineView User's ProfileFind all posts by DanielSend Personal Message
domuk
WebHelper
WebHelper


Joined: 15 Jan 2004
Posts: 91

PostPosted: Fri Mar 12, 2004 9:09 am (13 years, 9 months ago) Reply with QuoteBack to Top

The tables are not there Crying or Very sad .

I assume that when the PHPBB was working, they had to be there.
How could this have happened?

How can i fix it?

Could you point me in the direction of a beginners guide to Database usage with PHP (mysql)?

Thanks,

Dom.
OfflineView User's ProfileFind all posts by domukSend Personal Message
adam
Forum Moderator & Developer



Joined: 26 Jul 2002
Posts: 704
Location: UK

PostPosted: Fri Mar 12, 2004 11:15 am (13 years, 9 months ago) Reply with QuoteBack to Top

if you've made a backup, you can restore the table from there...otherwise, contact the host and find out if they have a backup (though many hosts won't).

________________________________
It's turtles all the way down...
OfflineView User's ProfileFind all posts by adamSend Personal MessageVisit Poster's Website
domuk
WebHelper
WebHelper


Joined: 15 Jan 2004
Posts: 91

PostPosted: Fri Mar 12, 2004 11:38 am (13 years, 9 months ago) Reply with QuoteBack to Top

How could this have happened when no-one has used ftp on this site for a number of weeks?

They have had a server go down recently. Could this be the reason why the tables are gone from the data base or could it be some kind of auto-archive setting in the phpbb software?

If they don't have a back-up, do I have to reinstall software or can I create a new table in the PhpMyAdmin area?

If I can create a table could you let me know how to set it up to work with phpbb.

Also how do I back-up the data base so this doesn't happen in the future?

Thanks Adam&Daniel-your help is appreciated

Dom
OfflineView User's ProfileFind all posts by domukSend Personal Message
adam
Forum Moderator & Developer



Joined: 26 Jul 2002
Posts: 704
Location: UK

PostPosted: Fri Mar 12, 2004 12:02 pm (13 years, 9 months ago) Reply with QuoteBack to Top

yes, this could be something to do with the server going down. You should be able to manually re-create the table, but I'm not entirely sure what you would need to include in it since I don't have much experience with phpBB (other than simply posting on it Smile)

________________________________
It's turtles all the way down...
OfflineView User's ProfileFind all posts by adamSend Personal MessageVisit Poster's Website
Daniel
Team Member



Joined: 06 Jan 2002
Posts: 2564

PostPosted: Fri Mar 12, 2004 2:01 pm (13 years, 9 months ago) Reply with QuoteBack to Top

Run the following SQL queries in phpMyAdmin to recreate an empty phpBB board:

http://cvs.sourceforge.net/viewcvs.py/*checkout*/phpbb/phpBB2/install/schemas/mysql_schema.sql?content-type=text%2Fplain&rev=1.35.2.7

http://cvs.sourceforge.net/viewcvs.py/*checkout*/phpbb/phpBB2/install/schemas/Attic/mysql_basic.sql?content-type=text%2Fplain&rev=1.29.2.6

The default username & password are:

Admin - admin

Make sure you change the password!

Also go into the General Configuration area in the Admin Panel to modify the appropriate values.

________________________________
Image
OfflineView User's ProfileFind all posts by DanielSend Personal Message
domuk
WebHelper
WebHelper


Joined: 15 Jan 2004
Posts: 91

PostPosted: Tue Apr 06, 2004 7:26 pm (13 years, 8 months ago) Reply with QuoteBack to Top

Thanks again Daniel for your help..

I have just tried your suggestions and they have worked....

Thanks,

Dom.
OfflineView User's ProfileFind all posts by domukSend Personal Message
domuk
WebHelper
WebHelper


Joined: 15 Jan 2004
Posts: 91

PostPosted: Wed Apr 07, 2004 9:18 am (13 years, 8 months ago) Reply with QuoteBack to Top

Hi Daniel,

I was setting up the PHPBB last night when my ISP kicked me off the net. I was in administrator mode at the time and did not have the time to logout.

Now when I went back to it appears not to be working properly.

I try and log in and it gives me a:

Bad Gateway
The following error occurred:
[code=DNS_HOST_NOT_FOUND] The host name was not found during the DNS lookup. Contact your system administrator if the problem is not found by retrying the URL.


--------------------------------------------------------------------------------
Please contact the administrator.


The strange thing is that if you then try and say check
your messages it has logged you in and you can check them.

Do you understand my explanation?
Do you know how to fix it?

Ps. I don't think I tried to log out once I had logged in with a new admin password. (so it worked at least once, which leads me to believe that the problem started following the kick off from my ISP)
OfflineView User's ProfileFind all posts by domukSend Personal Message
Daniel
Team Member



Joined: 06 Jan 2002
Posts: 2564

PostPosted: Wed Apr 07, 2004 4:16 pm (13 years, 8 months ago) Reply with QuoteBack to Top

What's your board's address? I'm wondering if the board URL fields aren't filled in correctly in the Configuration area...

________________________________
Image
OfflineView User's ProfileFind all posts by DanielSend Personal Message
domuk
WebHelper
WebHelper


Joined: 15 Jan 2004
Posts: 91

PostPosted: Wed Apr 07, 2004 6:00 pm (13 years, 8 months ago) Reply with QuoteBack to Top

removed by dom


Last edited by domuk on Sun Apr 11, 2004 7:57 am, edited 1 time in total
OfflineView User's ProfileFind all posts by domukSend Personal Message
Daniel
Team Member



Joined: 06 Jan 2002
Posts: 2564

PostPosted: Wed Apr 07, 2004 6:15 pm (13 years, 8 months ago) Reply with QuoteBack to Top

Yes, that's the problem. Go into your database (via phpMyAdmin) and modify the field which contains "myserver.tld" in the phpbb_config table.

________________________________
Image
OfflineView User's ProfileFind all posts by DanielSend Personal Message
domuk
WebHelper
WebHelper


Joined: 15 Jan 2004
Posts: 91

PostPosted: Wed Apr 07, 2004 6:48 pm (13 years, 8 months ago) Reply with QuoteBack to Top

to what?

the database server of my host?
OfflineView User's ProfileFind all posts by domukSend Personal Message
Display posts from previous:      
Post New TopicReply to Topic
View Previous Topic Print this topic View Next Topic


 Jump to:   


Go to page 1, 2  Next

You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.


Page generation time: 0.062605 seconds :: 17 queries executed :: All Times are GMT
Powered by phpBB 2.0 © 2001, 2002 phpBB Group :: Based on an FI Theme