4WebHelp
 FAQ  •  Search  •  User Groups  •  Forum Admins  •  Smilies List  •  Statistics  •  Rules   •  Login   •  Register
Toggle Navigation Menu

 ZoneEdit help
Post New TopicReply to Topic
View Previous Topic Print this topic View Next Topic
Author Message
seachen
Junior WebHelper
Junior WebHelper


Joined: 17 Oct 2006
Posts: 8

PostPosted: Tue Oct 17, 2006 7:43 am (11 years ago) Reply with QuoteBack to Top

my domain is registered under yahoo. now i would like to use ZoneEdit DNS service. i hv set the ZoneEdit name server at my yahoo domain. after that i log in to Zone Edit. it got many thing to edit. i m cunfuse with it. which part i need to set in order to make my domain point to my hosting?
OfflineView User's ProfileFind all posts by seachenSend Personal Message
adam
Forum Moderator & Developer



Joined: 26 Jul 2002
Posts: 704
Location: UK

PostPosted: Tue Oct 17, 2006 5:06 pm (11 years ago) Reply with QuoteBack to Top

The most important thing to do is add an A record (i.e. "IP Address") for your domain name to point at the IP of the web server which hosts your site. You should also set up a CNAME record for "www." and probably some MX records assuming you want email.

So for example you might have the following records (you should contact your host for the proper IP Address and mail server name):

IP Addresses ('A' Records):

  • Domain: example.com
  • IP Address: 192.168.1.1


Mail Servers ('MX' Records):

  • Domain: example.com
  • Server: example.com
  • Rank: 0


Aliases ('CNAME' Records):

________________________________
It's turtles all the way down...
OfflineView User's ProfileFind all posts by adamSend Personal MessageVisit Poster's Website
seachen
Junior WebHelper
Junior WebHelper


Joined: 17 Oct 2006
Posts: 8

PostPosted: Tue Oct 17, 2006 5:21 pm (11 years ago) Reply with QuoteBack to Top

Image

that is my server ip address? i hv try to put this address at "ip address" b4. but the domain unable to point to my directory. or i give u my account password u help me set? thankx a lot.
OfflineView User's ProfileFind all posts by seachenSend Personal Message
adam
Forum Moderator & Developer



Joined: 26 Jul 2002
Posts: 704
Location: UK

PostPosted: Tue Oct 17, 2006 5:41 pm (11 years ago) Reply with QuoteBack to Top

Yes, that is the correct IP address. After setting that in ZoneEdit, it will take a few hours (perhaps up to a day) before the site is visible.

________________________________
It's turtles all the way down...
OfflineView User's ProfileFind all posts by adamSend Personal MessageVisit Poster's Website
seachen
Junior WebHelper
Junior WebHelper


Joined: 17 Oct 2006
Posts: 8

PostPosted: Tue Oct 17, 2006 6:57 pm (11 years ago) Reply with QuoteBack to Top

after set this ip at "IP Address", what is is next step to do?
OfflineView User's ProfileFind all posts by seachenSend Personal Message
adam
Forum Moderator & Developer



Joined: 26 Jul 2002
Posts: 704
Location: UK

PostPosted: Tue Oct 17, 2006 7:02 pm (11 years ago) Reply with QuoteBack to Top

Other than setting it up like I outlined before, there shouldn't be anything else you need to do.

________________________________
It's turtles all the way down...
OfflineView User's ProfileFind all posts by adamSend Personal MessageVisit Poster's Website
seachen
Junior WebHelper
Junior WebHelper


Joined: 17 Oct 2006
Posts: 8

PostPosted: Wed Oct 18, 2006 5:17 pm (11 years ago) Reply with QuoteBack to Top

Image
Image

is it correct?

how about the name server part at zone edit control panel?
OfflineView User's ProfileFind all posts by seachenSend Personal Message
adam
Forum Moderator & Developer



Joined: 26 Jul 2002
Posts: 704
Location: UK

PostPosted: Wed Oct 18, 2006 6:49 pm (11 years ago) Reply with QuoteBack to Top

That should all work fine.

________________________________
It's turtles all the way down...
OfflineView User's ProfileFind all posts by adamSend Personal MessageVisit Poster's Website
seachen
Junior WebHelper
Junior WebHelper


Joined: 17 Oct 2006
Posts: 8

PostPosted: Wed Oct 18, 2006 10:22 pm (11 years ago) Reply with QuoteBack to Top

this method can avoid ppl from checking my nameserver?
really thanks a lot for helping me.
OfflineView User's ProfileFind all posts by seachenSend Personal Message
adam
Forum Moderator & Developer



Joined: 26 Jul 2002
Posts: 704
Location: UK

PostPosted: Thu Oct 19, 2006 6:47 am (11 years ago) Reply with QuoteBack to Top

What do you mean by 'checking' your nameserver?

________________________________
It's turtles all the way down...
OfflineView User's ProfileFind all posts by adamSend Personal MessageVisit Poster's Website
seachen
Junior WebHelper
Junior WebHelper


Joined: 17 Oct 2006
Posts: 8

PostPosted: Thu Oct 19, 2006 8:28 am (11 years ago) Reply with QuoteBack to Top

each domain have a server/hosting right? so we can search user database through whois database such as www.whois.net. by this we can get domain information include nameserver. from the nameserver we can know which server/hosting are domain using right? so if we use zoneedit, from the whois database we cant get know which hosting are domain using right. so with this we can hide our hosting from other searching our damain database.
OfflineView User's ProfileFind all posts by seachenSend Personal Message
adam
Forum Moderator & Developer



Joined: 26 Jul 2002
Posts: 704
Location: UK

PostPosted: Thu Oct 19, 2006 3:36 pm (11 years ago) Reply with QuoteBack to Top

Ah, I see. Yes, people who look up which namesevers you're using will only see that you're using ZoneEdit and won't be able to see your host's nameserver details.

However, there's no way to stop people knowing where your site is hosted since they can always check the ownership of the IP address. For example:

Code:
adam@phoenix:~$ host 209.85.42.88
88.42.85.209.in-addr.arpa domain name pointer ev1s-209-85-42-88.ev1servers.net.
adam@phoenix:~$ whois !$
whois 209.85.42.88
Everyones Internet EVRY-BLK-15 (NET-209-85-0-0-1)
                                  209.85.0.0 - 209.85.127.255
X1Services.com EVRY-561 (NET-209-85-42-0-1)
                                  209.85.42.0 - 209.85.42.255

# ARIN WHOIS database, last updated 2006-10-18 19:10
# Enter ? for additional hints on searching ARIN's WHOIS database.


So I can see that your site is on a server in EV1's datacenter. Checking the mail server running on that IP I can also see that the server identifies itself as "host.ruletheworld.us", so it's a good bet that they're hosting your site.

Why exactly are you trying to hide the name of the web hosting company you're using?

________________________________
It's turtles all the way down...
OfflineView User's ProfileFind all posts by adamSend Personal MessageVisit Poster's Website
seachen
Junior WebHelper
Junior WebHelper


Joined: 17 Oct 2006
Posts: 8

PostPosted: Thu Oct 19, 2006 6:00 pm (11 years ago) Reply with QuoteBack to Top

??? why your checking of my site different from the hosting company that i use? my name server is from pinnacle-solution.com and my hosting company is from pinnacle solution. but what the result u show are different from mine?
OfflineView User's ProfileFind all posts by seachenSend Personal Message
adam
Forum Moderator & Developer



Joined: 26 Jul 2002
Posts: 704
Location: UK

PostPosted: Thu Oct 19, 2006 6:19 pm (11 years ago) Reply with QuoteBack to Top

That's interesting. Their site is a slightly different IP address to yours, but that server also identifies itself as "host.ruletheworld.us":

Quote:
adam@phoenix:~$ telnet pinnacle-solution.com 25
Trying 209.85.42.164...
Connected to pinnacle-solution.com.
Escape character is '^]'.
220-host.ruletheworld.us ESMTP Exim 4.52 #1 Thu, 19 Oct 2006 14:07:25 -0400
220-We do not authorize the use of this system to transport unsolicited,
220 and/or bulk e-mail.


My guess would be either that their server is misidentifying itself (I'm not sure how that could happen), or Pinnacle Solution could be a reseller.

________________________________
It's turtles all the way down...
OfflineView User's ProfileFind all posts by adamSend Personal MessageVisit Poster's Website
seachen
Junior WebHelper
Junior WebHelper


Joined: 17 Oct 2006
Posts: 8

PostPosted: Fri Oct 20, 2006 6:25 am (11 years ago) Reply with QuoteBack to Top

oh thanks u. may i know how do u check this?
OfflineView User's ProfileFind all posts by seachenSend Personal Message
Display posts from previous:      
Post New TopicReply to Topic
View Previous Topic Print this topic View Next Topic


 Jump to:   


Go to page 1, 2  Next

You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.


Page generation time: 0.068443 seconds :: 17 queries executed :: All Times are GMT
Powered by phpBB 2.0 © 2001, 2002 phpBB Group :: Based on an FI Theme